Mijn winkelmand 0

Over mij

Over mij

‘Gewoon blijven ademhalen`, het lijkt zo´n nietszeggende zin.

Als jonge meid kreeg ik dit met regelmaat van mijn vader te horen, bij een pijntje, bij verdriet en ook bij enorme blijdschap… Destijds kon ik dit niet begrijpen.

Nu vele jaren later is de zin onderdeel van mijn leven geworden. Het inzicht wat die zin verschaft, gaat alles te boven. Alles is vergankelijk, ook pijn en verdriet, maar ook vreugde en blijdschap. Het zijn allemaal emoties die komen en gaan.

`Gewoon blijven ademhalen`, alles gaat voorbij.

Misschien heeft die zin wel zo´n ongelofelijke indruk op mij gemaakt op onbewust niveau dat het me heeft gebracht waar ik NU ben. Wie zal het zeggen…..

 

boek-mindfulness-foto-186x186.jpg

Ik heet Cindy Brands en ben al mijn leven lang woonachtig in Breezand. Ik vind het hier heerlijk wonen hoewel ik soms de veelzijdigheid van een wat drukker dorp of stad wat mis.

Na een flinke uitbrander van Leven in 2005 besefte ik dat ik mijn leven compleet anders moest invullen. Niet meer leven volgens andermans maatstaven, niet meer leven op de klok, niet meer zo stressy wezen over zaken waarin dat helemaal niet nodig was maar mijn eigen pad bewandelen en niet langer weglopen van zaken die me deden blokkeren maar deze juist opzoeken, toelaten en er mee zijn zodat er in mezelf ruimte zou ontstaan om er op te kunnen antwoorden. Ik ging Mindfulness en Yoga beoefenen en raakte geïnteresseerd in de zaken buiten de box zeg maar.

Dit resulteerde in 2011 in PuurNU, mijn eigen praktijk voor bewustwording, gemak en spelen middels Mindfulness, massage en Yoga.

Alles wat binnen PuurNU aangeboden wordt komt uit het diepste van wie ik ben en nog ga worden. Ik weet namelijk dat alles continue in beweging is; Leven, Ik en PuurNU ook. Dat maakt dat ik mezelf en PuurNU als pad blijf zien die ik samen met de deelnemers bewandel en waarin ik antwoord op wat ik tegenkom. Ik leef graag speels, ben graag bezig en weet van mezelf dat mijn hoofd veel sneller denkt dan dat mijn systeem bij kan benen en hoewel dit soms ingewikkeld is vind ik dit ook een enorm pluspunt omdat mijn hoofd helemaal in dienst staat van mij in plaats van andersom. Mijn hoofd helpt me, geeft geen gekke (pieker)gedachtes (meer) en ondersteunt mij in alles wat ik graag doe en nog wil doen. Ik herken het als mijn hoofd teveel inzichten en ideeen geeft zodat ik op mijn beurt weer mijn denken wat rust kan geven. Ik laat me graag verassen door het groeiende aantal mogelijkheden om jezelf te kalmeren en te bevrijden van blokkades en ik probeer alles ook graag uit. Ik zie mezelf als onderzoeker, als reiziger van mijn eigen pad zowel privé als binnen PuurNU. Ik ben ik zoals ik elk moment ben en omdat ik dat accepteer is er voor mij geen noodzaak om tegen mezelf te vechten waardoor ik vrijwel altijd in een soort vredige staan van zijn aanwezig ben. Kortom, ik leef mijn leven, ik bewandel mijn pad en als de paden van anderen mijn pad kruizen lopen we een tijdje samen op. Of niet.. en dat is ook oké. Want daar geloof ik ook in, alles komt op zijn of haar eigen tijd en jezelf hierin forceren is compleet nutteloos.

Antwoord geven, dat is mijn streven; mijn antwoord aan mezelf en mijn antwoord aan anderen. Mijn antwoord, mijn verantwoordelijkheid.

En dit wens ik iedereen toe! Echte diepe innerlijke vrede in alles wat er IS. Echte diepe antwoorden vanuit jezelf rekening houdend met je eigen beperkingen en blokkades. Echt leven met alle ups en downs zonder er door mee genomen te worden. Gewoon zijn in wat er IS en daar in meebewegen.